התרמת כספים בבתי כנסת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/09/17 14:53 יד באלול התשעז

שאלה

שלום הרב!

ידוע שישנם המון רבנים שעוזרים לעניים על מנת להתקיים ולאברכים הזקוקים לכסף על מנת ללמוד תורה ולהמשיך להתקיים.

האם נכון שלאחר שיעור תורה הרב יסביר על חשיבות הדברים ויבקש תרומה מהציבור בבית כנסת בצורה הבאה? : הוא מצביע על איש איש בבית המדרש מול כולם וכל אחד אומר כמה כסף הוא תורם, האם זה נכון לעשות דבר כזה? ישנם אנשים שאין להם אך הם מרגישים בושה ובכל זאת תורמים. נתקלתי במנהג כזה במספר בתי מדרשות ובתי כנסת גם בשבת וגם בימי חול. מה ההלכה אומרת על מנהג התרמה שכזה?

תודה מראש.

תשובה

שלום

יש בזה אבק גזל, שמא לא תורם בלב שלם.

אפשר להציע לתרום, אך לא להצביע על אדם ולחכות שיאמר בקול סכום ליד חבריו.

כל טוב