התפטרות מהעבודה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/04/18 21:35 ח באייר התשעח

שאלה

ביום ----- האחרון התפטרתי מהעבודה.

יש אנשי צוות לעבודה למנהלים שונים שמתעניין או ידרשו לדעת מה קרה.

חשבו לי להסביר לכולם את המניעים שלי, ושיבינו את העוולה שנעשתה לי במקום.

ובמיוחד חשוב לי שלא יספרו להם סיפורים ושירים אחרים.

מצ"ב המייל שכתבתי על מנת לשלוח לצוות העובדים. (2 מנהלים. 4 חברות צוות, 2 ראשי ישיבה).

אשמח לדעת אם יש בעיה בשליחת המייל הזה?

תודה

אשמח לתשובה מהירה.

-----

לכל מי שמתעניין - הצד שלי של הסיפור.

(כי ברור לי שתשמעו דברים אחרים)

לפני כחודשיים אני הצעתי למלאות את המקום של --- בזמן החופשת לידה.

---- התקשר לשאול אותי בנושא.

אני אמרתי לו שאני מסכימה לעשות את המילוי מקום ב3 תנאים. (תחילה אמרתי 2 ואחכ הוספתי עוד אחד).

1. י. צריך להוריד ממני לחץ, אני לא יוכל לעזור לו באותו רמה כמו לפני כן.

2. אני לא עושה יותר טלמרקטינג. הסברתי שזה לא כל כך מוצלח בכל אופן וכדאי למצוא בחור/ה שיעשו את זה בשעות הערב.

3. ביקשתי שעל כל שעה שאני אאלץ להוסיף מעבר לשעות העבודה הרגילות שלי, ישלמו לי שכר גבוה הרבה יותר מהרגיל, (לא סיכמנו מחיר) הסברתי שלא שווה לי לעבוד באותו סכום כשאאלץ להעסיק בייביסיטר ועזרה בבית.

א. חשב על זה קצת זמן, ולאחר מכן צלצל אלי ואמר שהוחלט שאני יעשה את המילוי מקום של ----, וכל הנושא של גיוס תרומות קודם בעדיפות.

א. מעולם לא הכחיש או אישר את התנאים שלי. (למעט שכר גבוה במיוחד על תוספת שעות, שאת זה הוא אמר במפורש שישלם). אני הבנתי מתוך הבנה הגיונית שאם הוא נותן לי את המשרה, הכוונה שמסכים לתנאים שלי.

ראוי לציין שלא ביקשתי ולא נקבע שום העלאה בשכר או תשופר למילוי המקום.

לאחר מכן נודע לי ש---- מעולם לא טרח לעדכן את ---- לגבי כל הנושא של הטלמרקטינג. אני נאלצתי לספר לו, והנושא נסחב כמה ימים ללא הסכמה בין הצדדים. לבסוף ----סיכם שכשאין זמן אני לא יעשה את הטלמרקטינג, אבל ישתדל לעשות את זה בשאר הזמן. הקביעה הזאת הכעיסה אותי מאוד, אך החלטתי להבליג ולהמשיך..

בזמן האחרון ----- באמת המניך פרופיל מולי. קשה לדעת אם זה היה תזמון (חופשת פסח...) או בעקבות בקשה של ----.

ביום שני הגשתי את השעות שלי לחודש שעבר. ושלחתי אל ---- מייל בקשה לשלם לי 200% על תוספת של שעה אחת, במשך כל החודש החולף. ציפיתי שהוא יסכים לשלם או מקסימום ישלם 150%. והייתי מסכימה עם זה.במקום קיבלתי מייל שאני אקבל תוספת שכר כפי שמקובל בחוק. (הכוונה שאני לא אקבל כלום, כי אני עובדת רק 6 שעות ביום).

כאן לא הסכמתי יותר להבליג, ושלחתי לא. מייל כועס ותוקפני במיוחד שבו אני דורשת לקבל 200% על השעה הנוספת.

א. קרא לי לפגישה ביום שלישי. (נדחה ליום חמישי. עקב אשפוז ----- בבית חולים).

הגעתי לפגישה, ----- טען שהוא אמור לפטר אותי על שליחת מייל כזה, אמר לי שאני מדברת שטויות, צחק לי בפנים. ורצה לומר משהו אך בסוף החליט לא להעליב אותי יותר מידי...

לא הסכים לתת לי את התשלום הנוסף. טען שלקחתי הרבה חופש בערב פסח ולכן לא מגיע לי כלום.

כששאלתי מה היתה הכוונה כשאמר שישלם תשלום גבוהה. טען שהתכוון לשעות נוספות כפי שמוגדר בחוק. כשאמרתי שבשביל זה יש חוק, ולא הייתי צריכה לבקש, אמר שיש אנשים שמוגדר אצלם בחוזה שהם לא יקבלו תוספת שעות.

אני לא מסכימה לעבוד אצל אדם שמנצל ומזלזל בעובדים שלו. ולכן הגשתי מכתב התפטרות.

תשובה

שלום

אני מבין אותך. יחד עם זאת, כתיבת הודעה כזו תפגע בך יותר מאשר תועיל.

נסי לנסח מכתב חדש, קצר יותר, ובו רק טהרת הנפש- כיתבי בו שאת חשה כאב על התהליך שעברת לאחרונה במקום העבודה, ומי שמעוניינת לדעת את התמונה המלאה, יכולה לפנות אלייך ותסבירי ממה נפגעת וממה כדאי לאחרות להשמר. תחתמי בכך שפנייך כלפי העתיד, ואת מאחלת לכולם עבודה הוגנת.

כך לא תכנסי להכתמת אחרים ברבים, וגם נפשך תהיה ממוקדת יותר בעתיד מאשר בעבר.

בהצלחה