התלבטות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/10/17 14:42 יא בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב,

אני נשואה מזה קרוב ל 19 שנים בהן חווינו עליות ומורדות ואת כולן צלחנו ואנו ממשיכים בחיינו עובדים קשה יש לנו שני ילדים מקסימים בית ותודה לאל לא חסר לנו מאומה.

הבעיה שלנו היא שאנו גרים בסמיכות רבה לחמתי ואחיו של בעלי שמרשים לעצמם לנבור בחיינו ללא הרף ורוצים לדעת כל פרט על הנעשה בחיינו -אין לנו פרטיות עד כדי כך שלאחרונה חמתי פנתה לאיזשהו רב מקובל שפותח בקבלה והיא טוענת שפנתה אליו בשל בעיותיה ובין היתר במהלך השיחה איתו הוא אמר לה חמש שמות ושתבחר שניים ששני השמות שבחרה היו שלי ושל בעלי. הרב שאל מה קורה אצלם בבית? צריך לעשות להם תיקון שזה אומר שהיא צריכה להשיג ממני את הכתובה של החתונה ועליה לקרוא קטעים מן הכתובה לפני יום הכיפורים ואחרי יום הכיפורים בליווי התמונות שלי ושל בעלי כמובן שאני התנגדתי לכך בתוקף לא הסכמתי והיא המשיכה לומר שזה לא טוב שלא אתן לה. סיימתי את השיחה איתה עם המון חששות האם להאמין לדבר כזה? האם יש דבר כזה שרב שאינו מכיר אותי ואת בעלי כלל יכול להגיד את שמותינו לדעת עלינו דברים. ומה זה התיקון הזה?

אודה לתגובתכם המהירה כי אני פשוט מודאגת.

תודה מראש ושבוע טוב ומבורך.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הדבר יתכן בכוחות מסוימים ובצורות נחוש מסוימות. אבל את צריכה לדבוק רק בקב"ה ולא להתפס ולהתייחס לכל רב שאומר דבר מה, אפילו שעושה מעשים הנראים כקדושים, אין דרכה של היהדות אלא תורה ותפילה, וכל מיני שמות ושנות לידה ועוד פעולות מעין אלו, אין להם השפעה על בורא עולם שהוא יודע בטובו ובחסדו את האמת. ומי שהוא ישר דרך ואמיתי שום כח לא יכול ללהזיק לו חלילה. על כן אם אתם בדרך האמת וללא מריבות והקנטות המשיכו בה והיו בטוחים באמת ד' ליראיו.

שנה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ