התייעצות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/01/18 20:17 כ בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה כשנתיים וחצי בערך, כשהכרתי את בעלי היה מעשן בשבת. אף פעם לא הסתרתי ממנו את העובדה שזה מפריע לי, וכמה חודשים לפני החתונה ביקשתי שישתדל להפסיק. ובאמת כך היה, הוא הפסיק לעשן בשבתות לתקופה ארוכה מאוד לא כי באמת רצה אלא בגללי. אני יודעת שעבורו זה דבר קשה מאוד לעשות כי הוא הופך בן אדם מאוד עצבני כשלא מעשן. עם הזמן שמתי לב שעיקר הריבים שלנו קורים בשבת- לעיתים על דברים ממש קטנים וחסרי משמעות. תמיד היה מצטער אחרי ואומר שזה בגלל החוסר בסיגריות בזמן הזה. באחד מאותם ריבים, שהיה קשה במיוחד כמעט הלכנו לפתוח תיק ברבנות. לאחר תקופה לא פשוטה הצלחנו ב״ה להסתדר ולתקן מה שהיה, אבל הוא עמד על זה שהוא חוזר לעשן בשבת, שזה עניין אישי שלו שלא קשור ל״ביחד״ שלנו, וביקש שאכבד את זה. הסכמתי, בתנאים מאוד מסויימים, גם כי באיזשהו מקום הרגשתי שהשבת-שזה הזמן בערך היחידי שיש לנו להיות יחד ולדבר כמו שצריך כי במהלך השבוע שנינו עובדים מאוד קשה- צריכה לעבור ברוגע ולא בויכוחים. לאחרונה ממש, בעלי החליט על דעת עצמו בלבד (הפעם לא קשור אליי בכלל), שהוא רוצה להפחית את כמות הסיגריות בשבתות. השבתות האחרונות יצא שהוא לא עישן בכלל. זה באמת משמח אותי אבל כמו שקרה אז, כך גם עכשיו- יש לו הערות לעיתים לא במקום בכלל ובגלל ניסיון העבר אני נמנעת מלענות לו על מנת שלא לפתוח ויכוח או ריב חדש. כשיוצאת השבת והוא מעשן- הכל חוזר להיות בסדר. אבל זה ממש מתסכל! אנחנו כמעט לא מתקשרים רוב השבת. מה לעשות? מצד אחד אני שמחה שיש בו את הרצון להפסיק. מצד שני זה בא על חשבוני בעיקר. זה לא נעים וגורם לי הרבה רגעים לעצב שכך השבת מתנהלת, במיוחד עכשיו שאני אמורה ללדת כל יום בע״ה. מה עושים?

תודה מראש,

נועה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפני הכל בואי נלמד את הלקח החיובי:

כמה שפחות כופים עניין, כך מקדמים אותו יותר!

כשכפית עליו עישון - הוא התנגד.

כשהפסקת לכפות - הוא בעצמו חפץ בכך.

באשר להתמודדות עם המציאות הנוכחית: אני חושב שצריך לתת לסיגריות השלמה מאותו סוג - אבל משהו שלא יחלל שבת.

בסך הכל מדובר כאן בחומרים כימיים שנמצאים בסיגריה ומרגיעים אותו.

אני ממליץ להתייעץ עם פסיכיאטר - אולי יש כדור הרגעה שיכול לאזן את הקושי של בעלך ללא הסיגריות.

התלות שלו בסיגריות גם בכל יום, היא מציאות מזיקה מאוד. מצב הרוח שלו תלוי בחומרים רעילים שנכנסים לגוף שלו.

נראה לי שאפילו למען הבריאות הגופנית שלו חשוב להתחיל תהליך של גמילה.

בשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן