התורה לא רלוונטית?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/01/18 19:46 כו בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

בזמן האחרון אני נתקל רבות באמירה שהתורה, חז"ל מדרשים והלכות שונות כבר לא רלוונטיות לדורנו, שמעתי טענות כאלה אפילו מרבנים מישיבות מכובדות, כיצד צריך לענות להם? אני נתקל בזה בעיקר בסוגיית נישואין בגיל צעיר שהרבנים מקלים בסוגיה זו מסיבה תמוהה מאוד בעיני...

תודה מראש לרב ושבוע טוב!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התורה היא אחת ואחידה - מתוך מה שמתחברים בה צדדים שונים.

לעניין השאלה שלך נשים לב שיש תורה שבכתב ויש תורה שבע"פ.

התושב"ע נועדה לבטא את ההתאמה של התורה לכל דור.

לכן מי שמקשיב לתורה כולה, כפי שחכמי ישראל מבטאים אותה בכל דור, מוצא תורה רלוונטית ועדכנית.

באשר לדברים ששמעת מרבנים, צריך לבחון כל מקרה לגופו וכל ביטוי בהקשרו.

שבוע טוב