השתתפות בחתונה בספירת העומר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/01/18 07:55 יז בטבת התשעח

שאלה

הרב שרלו שלום,

חברה טובה שלי, חילונית, מקיימת חתונה בספירת העומר, 20.4.2018 בתאריך ה' באייר. היא ובן זוגה אשכנזים. האם מותר לי להגיע לחתונה? האם להגיע לחתונה לטקס החופה אך לא לרקוד? אציין שהיא אינה מתחתנת דרך הרבנות (גם לא חתונה רפורמית), מי שעורך את טקס החופה הוא חבר של המשפחה של בן זוגה... אשמח לתשובתך!

תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

החתונה בה את עוסקת מחייבת דיון בשתי שאלות שונות:

א. השתתפות בחתונה שנערכת בה׳ באייר. אם אכן החתונה היא ביום העצמאות - יש מקום להתיר את הדבר, ומצד זה המכשול להליכה הוא משני יחסית.

ב. אני סובר שאין להשתתף בחתונה שאינה נרשמת בפנקסי הקהילה, וכיוון שמדינת ישראל הכריעה לעת עתה כי הרבנות היא הרושמת את חתונות הקהילה - איני רואה מקום להשתתף בחופה כזו. כמובן שגם לא בריקודים. ואפשר לבוא ולברך אותה בשמחתה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן