הקרנת מצגת על מסך ברקו ברוטינה במהלך כל השבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/12/17 11:08 ו בטבת התשעח

שאלה

האם מותר להקרין תמונות על גבי מסך ברקו בצידי האולם במהלך שבת חתן, ברוטינה ללא מגע אדם?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו קשורה בעיקר לדיני עובדין דחול, שמטבע הדברים מאוד קשים להגדרה.

אני נוטה מאוד להחמיר בכך, בוודאי כשמדובר בעניינים שהם בפומבי.

על הרקע לעמדתי:

https://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=5859

על כן, יש להימנע כיום מכך.

מעבר לכך, על אף שאין אנו גוזרים גזרות חדשות - זה כל כך דומה לגזרות דרבנן אחרות, שכן הפיתוי לתקן את ההקרנה אם משהו יקרה (כמו שומר מסך שייכבה) הוא כל כך גדול, שזה ממש כמו "שמא יתקן כלי שיר" או דברים מעין אלה, ועל כן גם מצד זה - לדעתי זה אסור.

כל טוב ושמחה גדולה

כל טו

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן