הקדמת צום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/05/18 22:37 יח באייר התשעח

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול, אני צפוי לטוס ב״ה בי״ז בתמוז ורציתי לשאול האם מבחינה הלכתית מותר לי להקדים את הצום ליום חמישי שלפני טו בתמוז על מנת שאוכל לצום בצורה טובה יותר.

שאלה נוספת באותו קשר ברשותכם, האם לא ניתן להקדים, כיצד עלי לנהוג מבחינת הצום, אני צפוי להגיע למוסקבה במהלך היום והצום עצמו יוצא בסיבובות 10 בלילה, השאלה אם אני צריך לצום כ 27 שעות? או שאני יכול להתאים את שעות הצום למקום המוצא?

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

הלכתית אין מושג של הקדמת צום. למרות שנושא כזה היה בין הפוסקים.

לצערי גם שאלה זו יש לצום עד הלילה למרות שזה למעלה מ 24 שעות. אם תחזור בצום אחר יהיו לך פחות שעות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן