הנחת תפילין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/04/17 22:40 כו בניסן התשעז

שאלה

שלום כבודו אני רפורמי

אנחנו מאמינים בתורה בשלמותה אך יש חלקים לא אקטואליה

השאלה:*בתורה* יש איסור להניח תפילין וללבוש טלית לנשים אבל לא לפי החכמים אלא לפי התורה

דבר שני אני ממש נגד הבר מצווה לכלב בני הקהילה שלי ולדעתי רוב הרפורמים חושבים שזה טיפשייי בבקשה אל תכלילו אותנו

תשובה

שלום

אין שום משמעות לתורה שבכתב ללא התורה שבעל פה וללא הפירוש של חכמים.

האם יש בכלל מצווה להניח תפילין מהתורה? כתוב ´לאות על ידכה ולטוטפות בין עיניך´. מה הכוונה? אפשר לגזור מזה משהו מעשי בלי פירושם של חכמים?

התורה מצווה ´ועשית על פי הדבר אשר יגידו לך ... ושמרת לעשות ככל אשר יורוך´. אז לפי איזה פירוש ואיזה הנחיות נלך אם לא על פי דבריהם של חכמי הדורות - התנאים, האמוראים, הגאונים, הראשונים והאחרונים?

התורה מצווה ´ושמרתם את משמרתי´, ובתורה שבעל פה נאמר על זה ´עשו משמרת למשמרתי´. כלומר, שהתורה מצווה את החכמים לגזור גזרות בכדי להעמיד את מצוות התורה.

לכן לעניין חיוב הקיום, אין משמעות מבחינתנו האם זה מהתורה, מדברי חכמים בגמרא או מפסקי האחרונים. אנחנו מחויבים.

כל טוב