הלכות צניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/12/17 21:29 יב בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב , השאלה שאני אשאל עכשיו היא שאלה שאני בטוחה ששאלו אותה כבר כל כך הרבה פעמיים .. שאלתי הרבה אנשים ואף אחד לא סיפק לי תשובה ששינתה את דעתי , השאלה שלי : אם יש דברים מסוימים שאני ממש מקפידה עליהם למשל תפילת שחרית אני אומרת כל יום ומקפידה לא לפספס בחופשים ובאמת שאכפת לי מזה אז למה באורך החצאית שאני רוצה לשנות את זה ומנסה לתקן וישלי לזה רצון עז , אני פשוט לא מצליחה ונופלת, באולפנא כל היום מדברים על חצאיות זה כאילו נוגע בי ואז ברגע האמת אני שמה שמלה שמעל הברך וזה קשה לי במיוחד שאני רואה את החברה שאני מסתובבת בה שכולן עם חצאיות אחרי הברך ורק את עם חצאית שמעל הברך ואת מנסה הכל וזה פשוט לא עובד לך וכולם תמיד אומרים לי העיקר הרצון שלך וזהו ואני רוצה שזה יבוא לידי ביטוי גם במעשה לא רק ברצון ... אשמח לתשובה זה ממש יעזור לי , תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

יסוד הכל הוא ההתקדמות המתמדת.

עולם התיקון.

יישר כוח על מה שאת עושה טוב עד עכשיו, וזה צריך לחזק אותך מאוד.

ובראש בראשונה - להמשיך את הדרך הראויה שאת צועדת בה.

וככל שאת יכול להתקדם - להתקדם עוד.

להתקדם לכך שגם הלבוש החיצוני יביע את כל מה שקיים בתוכך.

שלא תהיה סתירה בין הרצון שלך לעשות את מה שנכון ובין המעשים עצמם.

וכשמתחזקים ללכת בדרך בה את מאמינה - ״אין דבר העומד בפני הרצון״.

כל טוב ויישר כוח