הלכות לגבי יחסיים עם נשים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 08/04/18 12:29 כג בניסן התשעח

שאלה

שלום רב,

איפה אפשר למצוא מקור המלמד על היחסים המגדרים בין נשים לגברים כמו קירבה יחסי אישות,הפרדה מגדרית.

שנית, מה כולל ההפרדה המגדרית בין נשים לגברים? ולמה?

בברכה.

תשובה

שלום וברכה,

המקור המשמעותי הינו שולחן ערוך אבן העזר כא, אך יש לעיין בפוסקי זמננו שמדייקים מה השתנה. עיין למשל בפניני הלכה שמחת הבית וברכתו ובכרך ליקוטים ג ביחס לצניעות ועוד (ניתן באינטרנט).

מעיקר הדין, ההפרדה המגדרית אוסרת על מגע, קלות ראש ועל יצירת קשרים רומנטיים וחברותיים ללא מטרת נישואין. רגשי הגבר והאשה צריכים להיות מנותבים אך ורק לבניית תא משפחתי במסגרת נישואין, ויש לשמור על קשר ענייני בלבד.

הגדרת "חברה צנועה שמעורבת לכתחילה או לא" נמצאת בדיון בין רבנים בציבור הדת"ל, האם ישנם מצבים בהם מותר לערבב בין המינים (תנועות נוער, לימודים, עבודה, קהילה), ואם כן, באיזה גיל, כיצד ובאיזה אופן.

ויש עוד להרחיב על הנושא,

בברכה

יוגב כהן