הלכות בכמה עניינים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/10/17 21:14 טו בתשרי התשעח

שאלה

שלום לרב,

יש לי כמה עניינים שלא מובנים לי בכמה הלכות שונות

לאחרונה שמעתי שאסור לגבר להסתכל במראה משום לא ילבש גבר שמלת אישה קודם כל האם זה נכון לדעת הספרדים?ואם כן לא מובן לי למה,הרי היום כל אדם כמעט מסתכל במראה ולא רק נשים אז למה יש איסור כזה?

דבר נוסף הבנתי שאסור ליטול ידייםאו לברך במקום שדלת השירותים בו פתוחה אם קיים מצב שבבית יש חדר שירותים ליד הסלון מטבח וכו' ודלת השירותים פתוחה גם אז זה תקף? ואם זה בתוך חדר שינה וגם השירותים וגם חדר השינה פתוחים האם אסור לברך גם אז?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

1) אכן בדורות הקודמים, היה איסור להסתכל במראה, משום איסור "לא ילבש", משום שאז רק נשים היו מסתכלות במראה. בדורות האחרונים, פשט המנהג שכולם מסתכלים במראה, ולכן בימנו מותר לכולם להסתכל במראה.

בכל אופן צריך לזכור, שמצד אחד לא טוב להסתכל הרבה במראה, ולדאוג יותר מידי לחיצוניות שלנו.

אך מצד שני, כל אדם בוודאי חייב לשמור על הופעה חיצונית, מכבדת.

2) לכתחילה רצוי לסגור את דלת השירותים. אך אם הדלת של השירותים פתוחה, ואין ריח יוצא משם, ואין אתה רואה את החלל של השירותים, מותר לברך בחדר הסמוך לשירותים.

ברכה והצלחה