הכשרת תנור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/04/17 12:50 ז בניסן התשעז

שאלה

לגבי הכשרת תבניות ורשת:

גם ברשת וגם בתבנית לא נגע אוכל אלא שמנו תבניות אלומיניום (עם הרשת או התבנית).

אבל, כאמור לא נגע בהם שום אוכל, לא ברשת ולא בתבנית.

מהי דרך הכשרת הרשת והתבנית? חימום של שעה בתנור לאחר ניקוי ו- 24 שעות, או שיש צורך בליבון?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד´

אם ברור שלא הייתה נזילה של עיסה מתבנית האלומיניום לרשת או לתבנית הגדולה, א"כ החשש הוא של זיעא שבתנור, ולכן כדאי לנקות את התנות להכניס את הרשתות והתבנית לתנור ולחמם כחצי שעה בחום הגבוה ביותר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ