הכשרת מיקרוגל ותנור של גוי

חדשות כיפה רבני כושרות 07/11/17 08:51 יח בחשון התשעח

שאלה

שלום וברכה,

אני שוהה בחול לטובת לימודים, נכנסתי לדירה חדשה בבעלות גוי, ובה תנור ומיקרוגל. הדירה איננה מאויישת לפחות שבוע ימים (זה אני יודע בוודאות) אולם ייתכן והינה לא מאויישת תקוםה ארוכה.

כימד אוכלצלהכשיר את התנור והמיקרוגל כדי להשתמש בהם.

בנוסך, ישנם כלי אוכל חדשים בדירה וכן ישנים, בעל הדירה הצביע לי על הכלים החדשים. האם הוא נאמן לומר על הכלים שחדשים הם, והאם ניתן להשתמש בהם ללא טבילה (הבנתי שכלי בבעלות גוי חא חייב טבילה).

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

המיקרוגל - לנקות אותו היטב, ולהגעיל את הצלחת במים רותחים המונחים על האש, לנקות את העיגול עם הגלגלים שעליו יושבת הצלחת, וכן את הדפנות. לאחר מכן יש להניח במיקרוגל 2 כוסות מים ולהפעיל את המיקרוגל כ15 דקות עד שיתאדו כחצי מהמים בכל כוס.

מיקרוגל בעל גוף חימום, יש להפעיל אחר ההכשרה את גוף החימום למשך כחצי שעה.

התנור - הכשרת התנור מורכבת יותר, ולכן יש להשתמש בו רק בתבניות חדשות או חד פעמיות מכוסות.

כלי האוכל החדשים - הגוי נאמן לומר שהם חדשים אם אמר זאת בלא קשר להשלכה ההלכתית מכך.

ולענין טבילת כלים - כל עוד הכלים בבעלות הכוי בעל הדירה - אין צורך לטובלם. רק אם הוא מקנה לך אותם והם כעת שלך עליך לטבול כלי מתכת וזכוכית למיניהם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן