הכשרת כלים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/10/17 21:46 טו בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אספתי מספר כלים בסוף השירות הצבאי שאני וחברי השתמשנו בהם, מחבתות וסירים.

אני לא יודע בדיוק איזה שימוש נעשה במחבתות והסירים אך בשירות הצבאי שלי אני מניח שלא נגע בהם שום חלב, מעצם העובדה שאין אפשרות להשיג חלב בשטח וכדומה,

כנראה שהיה בהם בשר, אבל גם זה לא בטוח

עכשיו אני עובר לדירה חדשה ורוצה להשתמש בכלים האלו, האם אפשר להכשיר אותם לשימוש חלבי? האם אפשר להכשיר לשימוש בשרי?

אם כן כיצד? רובם עשוים מברזל לדעתי.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

לדעת הספרדים- לאחר הכשרת הכלי ע"י הגעלה או ליבון (כל כלי לפי שימוש), יהיה מותר לך לייעד את הכלי או לבשרי או לחלבי, לפי הצורכך.

לעומת זאת לדעת האשכנזים - אני יכול לשנות את הייעוד של הכלי, רק לאחר הכשרתו של הכלי לפני הפסח, מחמץ לכשר לפסח, ואז יהיה מותר לי לייעד אותו, לאיזה סוג מאכל שארצה.

הדרך להכשיר כלי, הוא על פי הכלל: "כבולעו כך פולטו". ז"א כלי שהשתמשת בו בבישול עם נוזל, הכשרתו בהגעלה במים רותחים. וכלי שהשתמשת בו בבישול, ללא נוזל/ צליה, הכשרתו בליבון.

ברכה והצלחה