הטבת חלום וצניעות בהדרכת קבוצות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/10/21 14:04 כז בתשרי התשפב

שאלה

שלום הרב!

א. חלמתי חלום רע, באיזה אופן עלי לעשות הטבת חלום? ראיתי שיש נוסח שאומרים בברכת כהנים, האם זה מספיק? האם מותר לומר אותו בשבת או בחג? יש לציין שאני אישה ולכן זה לא נח לי לומר את הנוסח בפני שלושה גברים, ובאופן כללי לא נעים לי לספר למשפחתי על כך בייחוד שאבי סובר ש"חלומות שוא ידברון" ושאין צורך בהטבת חלום. מה עלי לעשות?

ב. אשמח לדעת האם מותר לי להתלבש בחדר שינה שיש בו ספריה עם ספרי קודש.

ג. האם יש בעיה הלכתית להדריך בפני גברים, לדוגמא- במוזיאון בחברון בפני משפחות..?

תודה רבה!!

תשובה

שלום

א. בהנחה שהחלום אינו מטריד מאד, די ביהי רצון שבברכת כהנים, אפשר בשבת אם אין אפשרות בחול. אם הוא מטריד אותך ביותר, יש ערך בתענית חלום.

ב. מתחת לשמיכה.

ג. אם את לבושה בצניעות, ומדברת בצניעות, וההדרכה היא עניינית, ואינה ארוכה, יש צד להתיר.

כל טוב