הטבלת להב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/02/18 16:16 ה באדר התשעח

שאלה

יש לנו בלנדר חדש שכולו מפלסטיק חוץ מהלהב שחותך ומרסק את הפירות והוא עשוי ממתכת. במרפסת שלנו יש דלי שבו נערמו מי גשמים מהיומיים האחרונים. האם יש אפשרות להטביל שם את הלהב ולהכשירו ללא צורך ללכת למקווה במיוחד?

כמו כן, אודה לדעת אם אני יכולה להשתמש בבלנדר גם לפרווה וגם לחלבי.

לבלנדר יש שתי כוסות פלסטיק עם מכסים שונים, אני יכולה לייעד כוס אחת לחלבי ושניה לפרווה. הבעיה שהלהב הוא אותו להב. יש לי חברה עם אותו בלנדר ולהם הרב (ספרדי) פסק שהם יכולים להשתמש בבלנדר לחלבי ולשטוף כמו שצריך את הלהב ואח"כ להשתמש בכוס אחרת עם אותו להב לפרווה. האם זה אפשרי גם בפסיקה אשכנזית?

תודה רבה מראש וחודש טוב

תשובה

שלום וברכה

א. אי אפשר להטביל בדלי, כי הוא מיטלטל, ולא קבוע.

ב. פסיקת הרב היא אכן הפסיקה הנכונה. לכולם.

כל טוב