החלפת ספר גזל או לא

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 24/07/22 15:18 כה בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, אני לומדת בבית ספר וכל סוף שנה אנו מחזירים ספרים, כנראה הספר שרשום עלי התחלף עם ילד/ה אחרים וכל השנה למדתי עם הספר שלו והוא כנראה עם שלי.. שהגיע הזמן להחזיר ספרים החזרתי את הספר אך הוא רשום על שמו ואת שלי לא החזירו. אמרתי למזכירה שאשלם עליו בכל זאת והיא מחקה אותו מהרישום ואמרה שכנראה יחזירו אותו ולא נורא

רציתי לשאול אם חס ושלום זה לא נחשב לי גזל ? ואם אף אחד לא יחזיר אותו זה יחשב גזל שלי? מה עלי לעשות, היא מחקה אותו מהרישום כך שגם אם ארצה לשלם לא חושבת שכבר אפשר

תשובה

אכן יכול להיות שאת הספר שלך, החזיר מי שלקח אותו, אולם הייתי מציע לך להתקשר למזכירה ולומר לה שאם הספר הזה והזה חסר, ולא הוחזר לבית הספר, אז את תשלמי את הכסף שיש לשלם עבורו (היום כמדומני זה עומד על 30 ש"ח לספר)