החזרי נסיעות מ2 מקומות עבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/09/17 08:06 כו באלול התשעז

שאלה

שלום!

אשתי ואני מגיעים לעבודה בנסיעה ברכבנו הפרטי, ומקבלים כל אחד מהעבודה שלו, החזרי נסיעה לפי ק"מ.

במהלך יומיים בשבוע בהם אני עובד, שנינו יוצאים מהבית יחד, ולאחר שאני מוריד את אשתי בעבודה שלה (ללא סטייה משמעותית) אני ממשיך לעבודה שלי.

שאלתי היא האם שנינו יכולים לדווח, כל אחד לעבודתו, על הנסיעות לשם קבלת החזרים, למרות הדיווח הכפול? האם יש חשש גזל מאחד ממקומות העבודה? אם אסור, מאיזה עבודה עלינו לדרוש את החזרי הנסיעות?

יצוין שגם בימים בהם אני לא עובד, אשתי מגיעה לעבודה עם הרכב ומקבלת החזרים על הנסיעות.

תודה רבה!

תשובה

בסד

שלום וברכה

כל מקום עבודה משלם לפי ק"מ הם לא מבקשים קבלה וכן לא אכפת להם אם ילכו ברגל או ברכבת הם משלמים סכום כסף או לפי ק"מ או בדרך אחרת.

אלא א"כ הם מקפידים ומבקשים קבלות כרטיסיות וכדומה.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי