הזרוע בליל הסדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/04/18 07:09 כו בניסן התשעח

שאלה

שלום,

בדיוק עברנו את פסח ורציתי לשאול לגבי הזרוע שעליה מסתכלים כשאומרים "פסח" (לפני "מצה ומרור"). בעיקרון קראתי שאסור להחזיק אותה בעת שמברך שלא יהיה כאילו מקדישו כקורבן הפסח. מצד שני, לא כל המסובין רואים את הזרוע שבצלחת (כי מנהג בני ספרד שאין לכל אחד צלחת משלו), לכן רציתי לשאול האם נהוג/אפשרי שלפני שאומרים את הקטע, יגביהו את הזרוע כדי שכולם יראו, אח"כ יניחו אותה חזרה, ואז יתחילו לומר את הקטע, כולל הבן אדם שקורא את זה בקול.

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אכן, אין מגביהים את הזרוע מפני שאין הזרוע מבשר קרבן הפסח אלא רק זכר לפסח, ואם יגביה אותה יראה כמי שעושה קודשים בחוץ.

נראה לי נכון יותר להגביה את הקערה כולה, ולבקש מאדם אחר שיצביע מעט מרחוק על הזרוע שבתוך הקערה, בלי לגעת בה. כך ימנע החשש שיראה כמי שעושה קודשים בחוץ.