הזכרת העבר

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 08/10/17 20:12 יח בתשרי התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני בת 18 , ובעבר הייתי עושה דברים שלא מתאימים לבת ישראל. עברו שנים וברוך השם השתניתי לטובה. התחלתי לשמור שבת ולהעיף את כל מי שהזיק לי בחיים והשפיע עלי לרעה.

אחותי (נשואה,שחזרה בתשובה כבת 24) בכל פעם שיש לה הזדמנות, היא מזכירה לי את העבר ובכך עוקצת אותי על הדור של היום..וכו'

הדבר מאוד מכעיס ופוגע בי , זה מוריד ממני הכל.

ניסיתי לדבר איתה , אך ללא הועיל.

מה אפשר לעשות בנדון? אני על סף רגשות.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

למדנו חז"ל, שכאשר אדם עשה חטא, וחזר בתשובה, אסור להזכיר לו את מעשיו הראשונים.

ומי עובר על כך, עושה עבירה מאוד חמורה.

אני מציע לך לפעול בכמה דרכים:

א. את צריכה להבהיר לאחותך מספר פעמים, את האיסור שיש במעשיה, ומה שהיא גורמת לך, בדבריה.

ב. אם זה לא עוזר, לפנות לרב שלה, או למשהו שהיא סומכת עליו/ עליה, שיבהיר לה את

חומרת מעשייה.

ג. אם זה ממשיך, עלייך להתעלם מדבריה. וכן את צריכה לצערי, להתרחק מקרבתה, כל עוד היא

ממשיכה במעשייה. משום שבמעשייה היא פוגעת בך מאוד, ללא שום הצדקה.

ד. בכל אופן, אל לך להיכנס לסערת רגשות, או ח"ו לייאוש. עלייך להמשיך ולהתחזק במעשייך הטובים,

ולזכור שכל מה שה' עושה, הכל לטובה.

ברכה והצלחה