הוצאת זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/04/18 19:20 ח באייר התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני מנסה באמת מנסה להיזהר בזרע לבטלה אבל אני כל פעם חוטא בזה וכל החברים שלי חוטאים בזה, אני באמת לא יודע מה לעשות איך אפשר לכפר על משהו שחוזר על עצמו?? איך אפשר להימנע מהמקרה?? ולמה אלוקים עשה שיהיה רגע של הנאה כשמוציאים את זה?? אם הוא אסר את זה?!

אני מנסה להפסיק אבל זה מאוד קשה בבקשה איך אפשר לכפר ולהפסיק עם זה??

עזור לי!!

תשובה

שלום.

ההנאה שיש במעשה הזה היא לכאורה בשביל להבטיח שבני אדם ימשיכו לקיים את העולם ולהביא ילדים אליו.

בנוסף, זה שייך למקום הפנימי והקדוש של חיבור בין לאשתו, וממילא זה מדהים שמקובל החיבור הזאת היא גם גורמת לעונג גדול.

הקושי שלנו הוא שממילא צריך להתמודד עם הצורך וההנאה הללו כשזה לא מופיע בחיבור הקדוש של הנישואין, ובמיוחד בשנות הנערות עד שמתחתנים.

לעניין הכפרה וההפסקה -

חז"ל אומרים בצורה ברורה, שמי שמתבייש באמת בעבירות שלו, ומי שאפילו רק מהרהר בתשובה, הוא נחשב לצדיק.

ולכן מכיון שאתה לא רוצה בזה, ואתה מתבייש בזה, מעידים על צדקותך.

הכי חשוב, זה לא ליפול בייאוש. כלומר, גם אם אדם נפל 100 פעמים, כל עוד הוא חי, הוא יכול לקום.

עצם הצער שלך על הנפילה והרצון הגדול שלך לצאת מזה, מעידים בצורה ברורה על מי אתה באמת, ואיזה יהלום יקר אתה.

למעשה, צריך קודם כל להקים גדרות שימנעו את האפשרות להיפגש עם התועבות - כלומר, לדאוג לסינון ברמה גבוהה במחשב, לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש על אינטרנט של אחרים, לבטל את האינטרנט מהמכשיר הנייד, או לשים סינון ברמה גבוהה, ועל כל מה שיכול להפיל.

מנגד, להוסיף קדושה. כלומר להוסיף בתפילות ובאמירת תהלים. ולמצוא את החלקים בתורה שמרוממים אותך. במיוחד אני ממליץ על הספרים - "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא. והחוברת "יוצר אור -על היצר והאור שבחיינו" של הרב ליאור לביא.

אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד, כדאי לפנות לעזרה -

חברים מקשיבים´ - http://www.makshivim.org.il/. יש הרבה חומר בעניין. ואפשר גם לפנות אליהם בטלפון.

כמו כן, אפשר להיכנס לאתר של עבודה בעיניים (http://mitbagrim.org.il/) יש שם הרבה חומר חשוב.

אם כל זה לא מסייע אני מציע לפנות לסיוע של איש מקצוע. אני חושב ש'חברים מקשיבים, יוכלו להמליץ.

בהצלחה רבה

ואל תשכח לרגע שאתה בן יקר ואהוב לפני ה´