הוספת שם נוסף

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/03/22 14:13 ג באדר ב'

שאלה

שלום לכבוד הרב .

שמי מיכל לפני 13 שנה התגרשתי ולאחר גירושיי התייעצתי עם הרב ניר בן ארצי שהמליץ להוסיף לי את השם חן .ואכן שמעתי בעצתו ומצאתי זוגיות לאחר שנה והתחתנתי כעבור 5 שנים מגירושיי. העינין הוא שאין לי חיבור מלא לשם ואני אוהבת את השם גילי והייתי רוצה להוסיף את השם לשמי .העינין של הוספת השם הוא כדי להוסיף לעצמי כוח מזל ואני מרגישה שעם השם הזה יהיה לי ברכה.

עברתי בחיי אתגרים רבים והניסיונות ואני מחפשת להוסיף לעצמי שם נוסף שניתן לי כוח עוצמה להתמודדות וגם מזל וברכה .אני יודעת שהכל משמיים אך עדיין יש משמעות לשם המסייע למזל טוב .תודה

תשובה

שלום

אין בכך איסור.

עיקר הברכה הבאה החומרית לאדם בעולם הזה, אינה בשל שינוי טכני של שם, אלא תלויה במצוות הבאות - שבת, תפילה, כיבוד אב ואם, גמילות חסדים, והבאת שלום בין אדם לחברו.

אצל גברים גם תלמוד תורה והנחת תפילין.

כל טוב