הוספת כהן כשם משפחה נוסף לקטינים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 15/10/17 09:36 כה בתשרי התשעח

שאלה

שלום וברכה,

אני גרושה ולאחרונה חזרתי לשם נעוריי, כהן.

בהסכמת הגרוש, אנחנו מתכננים להוסיף לילדינו את השם "כהן" כשם משפחה נוסף (בנוסף לשם משפחתו של הגרוש).

רציתי לוודא שני דברים:

1. שזה אפשרי, מפאת המגבלות על שינוי לשם זה

2. האם מגבלות הכהנים יוטלו על ילדיי עקב הוספה זו, על אף שאביהם איננו כהן?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

הוספת שם משפחה 'כהן' למי שאינו יוצר מראית עין שהוא כהן, ויכולים להתייחס אליו ככזה הן ברבנות והן בביהכ"ס.

לכן, אין להוסיף שם זה לילדכם.

לגבייך, את יכולה לחזור לשם נעורייך ללא בעיה.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן