הדלקת נרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/02/18 13:11 ה באדר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

השאלה היא יותר לאשתי. בגלל ההכנות לשבת היא לא תמיד מספיקה להדליק נרות לפני השעה שמפורסם שנכנס שבת. כמה זמן אחרי זמן כניסת השבת שמופיע באתרים ובעיתונים מותר להדליק נרות ואם בכלל אפשר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מותר להדליק נרות שבת כשמסיימים את ההדלקה, דקות ספורות לפני השקיעה.

בתל אביב, השקיעה היא 20 דקות אחרי זמן הדלקת נרות, מותר עד 15 דקות אחרי זמן הדלקת נרות.

בירושלים ובפתח תקווה, השקיעה היא 40 דקות אחרי זמן הדלקת נרות, מותר עד 35 דקות אחרי זמן הדלקת נרות.

בכל שאר אזורי הארץ, השקיעה היא 30 דקות אחרי הדלקת נרות, אפשר עד 25 דקות אחרי זמן הדלקת נרות.

שבת שלום

לזמני כניסת שבת והדלקת נרות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן