האם קיימת הלכה שחייב הבעל לצאת עם אישתו לבילוי? אם כן אשמח למקור תודה.

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 17/08/17 08:09 כה באב התשעז

שאלה

האם קיימת הלכה שחייב הבעל לצאת עם אשתו לבילוי? אם כן אשמח למקור תודה.

זאת אומרת האם אני חייב להוציא אותה לבלות. שאלתי היא הלכתית ולא מדין הצדק.

תשובה

שלום וברכה,

בוודאי שהנך מחוייב לצאת עם אשתך לבלות, וזה ברור מההיגיון הפשוט, מהצדק , מהאמת, ושאלו קשורים גם לצד ההלכתי, ולרוח דברי חז"ל.

לחיזוק העניין, אזכיר כאן מס' נקודות:

א. הבעל מחויב לדאוג לרווחתה של האישה, הן הגופניות, הן הכלכליות, והן הנפשיות. וזה גם חלק מתנאי הכתובה שתקנו לנו חז"ל, לדאוג לכל צרכיה של האישה.

ב. תנו רבנן: האוהב את אשתו כגופו, והמכבדה יותר מגופו,...עליו הכתוב אומר "וידעת כי שלום אהלך.."

הדרישה מהבעל לכבד את אשתו יותר מגופו, מנחה אותנו להתייחסות ברצינות לצרכי אשתו, כשם שהוא מתייחס ברצינות לצרכים של עצמו. ואחד הצרכים שיש לאישה זה לצאת לבלות עם בעלה.

ג. חז"ל לימדו אותנו, שהאדם מחוייב לצמצם בצרכיו, כדי שיהיה לו כסף לדאוג לצרכי אשתו.

כפי שכתוב בגמ' חולין (פד:) "מאי דכתיב:"טוב איש חונן ומלוה יכלכל דבריו במשפט"? לעולם יאכל אדם וישתה פחות ממה שיש לו, וילבש ויתכסה במה שיש לו, ויכבד את אשתו ובניו יותר ממה שיש לו ,שהן תלויין בו, והוא תלוי במי שאמר והיה עולם".

ד. כמובן דבר חשוב שעליך לזכור תמיד, שכאשר לאשתך יהיה טוב ושמח, לך יהיה כפליים, טוב ושמח.

ברכה והצלחה