האם יהיה אסור לראות ערוץ 2 או ערוצים אחרים חילול שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/09/17 07:42 כו באלול התשעז

שאלה

שלום לרב.

יש כמה שאלות חלק מהם בעיניין חילול שבת

א. האם מותר לצפות בערוץ 2 או בערוצים אחרים שעובדים יהודים שמשדרים בשבת? כי כאילו אנחנו מפרנסים אותם בזה שאנחנו צופים בהם והם מקבלים על זה כסף

ב. האם יהיה אסור גם בקולנע שפותח בשבת? למרות שאין אלנטיבה אחרת, כי כל קולנע פותח בשבת(תנסה להתעלם מהשאלה האם מותר ללכת לקולנוע בכללי)

ג. האם מותר לצפות בתכנים ישראלים באינטרנט? או בתכנים שיש עליהם זכיות ישראליות לשידור בארץ?

תודה רבה

תשובה

שלום.

אין איסור לרכוש מעבר שנותן שבת, למרות שאם יש אפשרות, ודאי שעדיף להעדיף לחזק שומרי שבת.

לגבי תכנים עם זכויות יוצרים - נכתבו על זה המון תשובות באינטרנט.

בגדול - אסור לפגוע בזכויות יוצרים