שאלה
שאלה בדיני כשרות:
בסיר פרווה בושל מרק, חלק מרכיבי המרק (כולל בצל) טוגנו לפני כן במחבת חלבית שאינה בת יומה, האם הסיר נחשב כעת לחלבי?
האם במצב כזה מותר לאכול מהמרק בארוחה בשרית?
האם יש חילוק בין ספרדים לאשכנזים בנושא הזה?
תודה רבה
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
שלום וברכה
אם כמות הבצל שבמרק בטלה בשישים - לכל הדעות המרק נחשב כפרווה, אם כי ראוי שלא לאוכלו עם בשר ממש.
אם כמות הבצל אינה בטלה בשישים - לדעת האשכנזים המרק נחשב כחלבי ממש, וכך גם הסיר. (ניתן להשיבו להיות פרווה על ידי חימומו על אש גבוהה כשהוא ריק כ15 שעה). ולנוהגים כגר"ע יוסף המרק והסיר נחשבים כפרווה.