האם בכל פים שאני אוכל פרוסת לחם עלי לברך ברכת המזון?

חדשות כיפה רבני בית הלל 26/02/18 15:30 יא באדר התשעח

שאלה

לאורך היום אני אוכל הרבה פרוסות לחם לפעמים 15 פעמים ביום.

כרגע כל פים שאני אוכל לחם אני מברך ברכת המזון. האם נכון לעשות כך? או שמה עלי לברך רק בארוחות גדולות.

תודה

ערן גרוס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

הכלל הוא שכל אכילה הינה בגדר אכילה לעצמה, ועל כן יש לברך עליה.

כמו כן, לאשכנזים אמנם יכול לכוון בתחילת האכילה שהוא עוקר ממקומו וממשיך לאכול במקום אחר, ואזי אם אוכל שוב תוך 72 דקות ולא הסיח דעתו מהאכילה, יוכל לחזור ולאכול בלא נטילה וברכה נוספת. אך לספרדים לא יועיל וכל שינוי מקום מחייב ברכת המזון ונטילת ידיים מחודשת באכילה הבאה, אם אוכל במקום אחר.

אם אוכל את כל האכילות במקום אחד, ויודע שלא יעברו 72 דקות בין אכילה לאכילה, יכול שלא לברך אחרי האכילה הראשונה ולא להסיח דעתו מכך ולאכול שוב בתוך 72 דקות ולברך רק אחרי האכילה האחרונה.

אך באם עוברות יותר מ-72 דקות בין אכילה לאכילה, הרי שהוא חייב לברך לאחר כל אכילה ולשוב וליטול ידיו לפני האכילה הבאה ולברך לאחריה.

כל טוב ולשובע

ירחם

התשובה התקבלה מהרב ירחם שימשוביץ, רב מרבני בית הלל

לברכת המזון המלאה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן