האכלת נכה על ידי אישה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/01/18 11:28 טו בטבת התשעח

שאלה

בס"ד

שלום רב כבוד הרב מה שלומך?

רציתי לשאול אותך: אני בחור המתמודד עם מוגבלות פיזית (כלומר יושב על כיסא גלגלים ממונע פרט לשבת שאז אני יושב על כיסא גלגלים רגיל).

השאלה שלי: כאשר אני באירוע, האם מותר לזוגתי להאכיל אותי כאשר אין שולחן מתאים (עוד לא נשואים)?

תשובה

לשואל שלום,

שלומי מצויין, השבח לא-ל. תודה על ההתעניינות.

לעניין שאלתך: מסירה מיד ליד מותרת לאדם באישה זרה (לא אישתו) כשאין חשש של מגע. נדמה שגם האכלה, שיש בה אלמנט של שירות טכני ולא של קרבה, מותרת בעניין הזה.

יש להקפיד לשמור על איסור נגיעה, ביתר שימת לב בהקשר זה.

בזוג נשוי בזמן נידה הדין יהיה שונה ויש להתייעץ בשנית.

מקורות להרחבה: שו”ת הרשב”א ח”א סי’ קפ”ח (הובאו דבריו בבית יוסף אה”ע סי’ כ”א), נפסק ברמ”א שם סעיף ה’ | של”ה שער האותיות ע,א | נשמת חיים סי’ קל”ה אות ו’ | ערוך השולחן אבן העזר שם סעיף ז’ | שדי חמד מערכה ל’ כלל קמא אות ז’.