דתי לאומי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/09/17 19:54 כה באלול התשעז

שאלה

אני מגדירה את עצמי כדתיה לאומית אני יודעת ומתחברת להגדרה בכלליותה אבל מרגישה שעדיין לא לעומק .

מרגישה שאני מאמינה בדרך הזו אבל לא יןדעת למה .

עושה מצוות אבל עדיין לא יןדעת מי הרב שלי ועל פי מי אני פוסקת מי רבני הציבור ומהם האידיאולוגיות שעל פיהן ללכת.

אני מגדירה את עצמי כדתיה לאומית תורנית כי אני מתחברת לאהבת ישראל ולארץ ועם זאת קשה לי קצת עם הפשרנות שיש בציהור הדתי לאומי או לפחות מה שאני מודעת אליו.

אני מודעת להבדלים בין חרדי לדתי לאומיאבל עדיין רוצה לדעת יותר ובאמת להבין!

אשמח. אפילו להמלצות של ספרים שיעזרו לי ללמוד יותאשמחבאמת לדעת עוד על הזרם הדתי לאומי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פעם היו אולי זרמים מאוד מוגדרים, כיום כל זרם או מגזר מכיל בתוכו הרבה פלגים. החרדים מכילים:

חרדים ספרדים (ש"ס);

חרדים ליטאים (דגל התורה)

חרדים חסידים (אגודת ישראל).

חרדים אנטי ציונים (נטורי קרתא).

חרדים מודרניים.

חרדים לאומיים.

גם הציבור הדתי לאומי מכיל פלגים רבים:

דתיים-לאומיים

נאמני תורה ועבודה

אורתודכסים-מודרנים

תורניים-לאומיים

חרדים-לאומים

ספרדים

דתיים לייט

ניו-אייג'

קהילתיים

לפי מה שאת מציגה בשאלה שלך הכי מתאים לך למצוא את הקהילה המחברת - אלו החרדים לאומיים. הם גם מחויבים מאוד לשמירת התורה והמצוות וגם מסורים לעם ישראל וארץ ישראל.

מביא לך כאן תיאור קצר של דרכם: התורניים-לאומיים תופסים את המדינה ואת רשויות השלטון כגורמים חיוביים ומחייבים. יש בהם רצון להקפיד ולהצטיין מבחינה דתית, במיוחד במצוות שבין אדם למקום. בדרך כלל דוגלים בארץ ישראל השלימה.

רבנים מובילים: הרב זלמן מלמד, הרב דב ליאור, הרב צבי טאו והרב אליקים לבנון.

את יכולה לקרא מאמרים וספרים של הרבנים הנ"ל. כך תכירי את דרכם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן