דתית במשפחה חילונית

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 06/01/18 22:55 יט בטבת התשעח

שאלה

בס"ד

שלום אני שומרת שבת וכל המשפחה לא והיו לי הרבה ניסיונות בשמירת השבת אבל השבת אמא שלי ביקשה ממני "רונה לכי לרשום במכולת בבקשה" ואני עניתי לה שאסור ואז היא אמרה "את לא מחזיקה כסף ולא נוסעת ולא משלמת רק הולכת ולוקחת מצרך אני לא חושבת שתעשי עברה" עניתי לה שאני לא יודעת מה לעשות וביגלל זה אני לא אלך רציתי לשאול אם היה לי מותר ללכת או לא ?הרי אני לא קונה אלא לוקחת

תשובה

שלום וברכה,

קודם כל מגיע לך יישר כח גדול, שאת עומדת במציאות מורכבת, בנחישות ובכבוד.

הנך מצווה בכיבוד אב ואם מהתורה, אך כאשר הם אומרים לך לעבור עבירה, את לא צריכה לקיים את דבריהם.

במקרה שציינת, את פעלת כראוי בכך, שלא הלכת בשבת לבצע את הקניין של המצרך. משום שיש בזה מס' בעיות:

א) עצם מעשה הקניין של המוצר בשבת, אסור. (גם אם בפועל את לא

משלמת עליו בשבת)

ב) גרימת כתיבה לבעל החנות- לאחר מעשה הקניין, בעל החנות יצטרך

לכתוב את החוב, ובכך את גורמת לבעל החנות לעשות עבירה.

ג) סיוע לעוברי עבירה - כאשר את קונה בשבת מחנות שפתוחה בשבת, את מסייעת לבעל החנות, בדבר עבירה.

ברכה והצלחה