דלקת עיניים וצום יום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/09/17 05:36 ח בתשרי התשעח

שאלה

שלום,

יש לי דלקת עיניים כבר שבועיים. לא יודעים ממה זה, לא עזר אנטיביוטיקה, ולכן חושבים שזה וירוס (אדנו וירוס). כרגע אני לא לוקחת תרופות כי על וירוס לא משפיע אנטיביוטיקה.

האם מותר לי לצום ביום כיפור?

אם ארגיש החמרה האם מותר לשבור הצום?

האם מותר לי לשים קומפרסים של תה קמומיל על העין?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, רפואה שלמה, ואפשרות כניסה שמחה בשערי יום הכיפורים

לגבי ההיתר לצום: שאלה זו מותנית כמובן קודם כל במידע הרפואי - למה שיהיה אסור ? את השאלה הזו צריך כמובן לשאול קודם כל -- רופא.

לגבי "החמרה" חס ושלום במצב: יעזור לפסוק הלכה כאן, אם יהיה תיאור למה הכוונה במילה "החמרה".

קומפרסים = בשל העובדה שמדובר בטיפול ולא ברחיצה הדבר מותר, רק צריך להיזהר מסחיטה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן