דלקת גרון ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/09/17 09:49 ט בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

החל מיום רביעי אני עם חום 39 מעלות

הלכתי לרופאה והרופאה אמרה שיש לי דלקת סוערת בגרון שמלווה בכאבים חזקים בגרון ובראש

היא נתנה לי אנטיביוטיקה ובגלל שהמצב היה חמור היא אמרה לי לקחת פעמיים 2 כדורים יחד

היא אמרה שאם החום לא יורד מ38.3 אסור לי לצום

החום ירד בעזרת נורופן ב"ה

אך השאלה שלי היא אם אני עדיין יכולה לצום

אני עדיין עם כאבי גרון וראש חזקים

ואני צריכה לאכול משו לפני לקיחת האנטיביוטיקה ואני גם לא מצליחה לבלוע בלי מים

תודה וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, רפואה שלמה.

נקודת המוצא היא לדאוג לבריאותך, וממנה מנסים לעשות את מה שניתן מבחינת הצום.

אם אפשר להוריד את החום - מצוין.

אנטיביוטיקה חייבים לקחת. קחי את הכדור של היום לפני כניסת הצום.

ליטול פעם אחת כדור ללא אוכל - לא קורא שום דבר רציני, ועל כן כך תעשי מחר בבקר, ואם צריך טיפת מים - מותר.

ואת הכדור השני מחר - לאחר סיום הצום.

ואם אכן החום לא ירד - חובה לשתות.

האם את יכולה לפעול בדרך זו ?

כל טוב וגמר טוב