דחיית חתונה בשל מצב בריאות אב החתן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/02/18 18:15 ז באדר התשעח

שאלה

שלום רב,

ביולי האחרון החלטנו להתחתן וקבענו תאריך למאי הקרוב

אולם מאז התגלה אצל אבי מחלת סרטן

בשלב ראשון נראה כי עם הטיפול למועד החתונה אבי יגיע במצב תקין ובריא לשמוח בשמחתנו.

אולם ככל שהזמן התקדם הטיפול לא הועיל ותהליך הטיפול מתארך ומצבו הפיזי בשל הטיפולים יהיה לא טוב בעת החתונה.

להבנתי לא דוחים חתונה מעת קביעתה אולם ישנו כאן שיקול האם לערוך את החתונה (בנסיבות בעייתיות והאירוע יהיה מהול בעצב וחס וחלילה אם יחמיר)

שאלתי היא :

1. האם נכון לדחות לעת יותר טובה בו מצבו הפיזי ישתפר? ולקחת סיכון שמצבו לא באמת ישתפר

מה מותר ומה מומלץ במצב כזה

אשמח להתייחוסתכם.

ב ב ר כ ה

גיא

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מצווה גדולה להקים בית בישראל, ודבר זה נותן הרבה כח להורים ולכל בני המשפחה שזוכים לראות בהקמת בית בישראל. אדרבא אולי הידיעה על החתונה שלכם היא שתתן כוחות לאביך שיחי', על כן אין לדחות את החתונה, ואדרבא להשתדל לעשותה בשמחה ואי"ה גם אביך שיחי' יגיע לשמוח עמכם, ואם חלילה יהיו שינויים צריך לשאול לפי המצב באותו הזמן.

בהצלחה

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ