גיור לחומרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/05/18 00:01 ד בסיון התשעח

שאלה

שלום וברכה,

במידה והבעל מבצע גיור לחומרא לאחר נישואין וילדים שנולדו כבר, כיצד הדבר משפיע על הנישואין והילדים?

האם יש לבצע קידושין ונישואין נוספים עפ"י ההלכה, על צד ספק הגויות שהיה לפני הגיור? או לא?

מה דינם של הילדים? כנולדו מאישה רווקה?

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הילדים יהודים כיוון שנולדו לאם יהודיה. נושא הבעל זה דבר בפני עצמו.

לגבי נשואין חוזרין, לא תמיד יש חובה לבצע נישואין חוזרין, ובייחוד שהספק הוא רחוק מאד. אבל אם אפשר וזה לא מפריע אפשר לעשות אבל אין חובה לעשות ברוב המקרים (צריך לדעת עוד פרטים).

הילדים יהודים גמורים לכל דבר, ואין בהם חסרון.

חג כשר ושמח

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן