גיור והיריון

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 08/10/17 19:26 יח בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

אני גיורת ועברתי את תהליך הגיור עם הבן זוג היהודי.אנחנו מתחתנים בעוד חודש.

עברנו את המבחן בבית דין ב3.9 והייתי אמורה לקבל מחזור בתאריכים 13-15.

עד היום לא קיבלתי ולא הלכתי להיבדק מכיוון שחשבתי שאולי זה לחץ לפני החתונה.

הלילה התחילו לי בחילות והקאות, אבל גם אחותי הקטנה חולה כל ימי החג ואולי הדביקה אותי.

אני כמובן אלך להבדק אבל רציתי לשאול מיה דינה של גיורת( שעדיין לא עברה טבילה במקווה לשם גיור אלא רק את המבחן) אם היא בהיריון לפני הטבילה והחתונה?

אציין רק שחייתי עם הבן זוג לפני המבחן, רק בימי נידה לא היינו ביחד. ולאחר המבחן הוא חזר לגור עם אמא ואין מגע בינינו עד החתונה..

תודה על זמנך!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

דבר ראשון לגבי כניסתך ליהדות, היא לא מסתיימת לאחר שעברת את המבחן, אלא רק לאחר קבלתך עול תורה ומצוות, וטבילתך לשם גירות.

דבר שני, לגבי הזמן הקובע אם התינוק יהודי או לא? הזמן הקובע הוא הלידה, ולא זמן ההריון.

ז"א, שאם האמא בזמן הולדת התינוק היא יהודיה, גם התינוק שלה יהודי, למרות שבזמן שהייתה בהריון לא הייתה יהודיה.

ההגדרה הלכתית של הוולד שלך לכשייוולד, לאחר סיום גיורך הוא: "הורתו שלא בקדושה, ולידתו בקדושה" שבמקרה כזה הוולד יהודי, ואינו צריך לעבור גיור.

בכל אופן חשוב שתעדכנו את הבית דין לגיור בעניין.

א. כדי שידעו את הדבר.

ב. שיסבירו לכם יותר בפוטרות, אלו דברים חשובים יש לכם לדעת בעניין.

ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן