גט לחומרא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/09/14 14:12 יד באלול התשעד

שאלה

שלום וברכה,

ברצוני לנסות ולשדך בין 2 מכרים (שאינם דתיים).

כיום, 2 המכרים גרושים ומחפשים את דרכם הזוגית.

הבעיה: בטרם האישה התגרשה מבעלה הראשון, היא הייתה בקשר עם אדם אחר מספר חודשים (עת הייתה פרודה), הקשר עם האדם האחר נמשך גם לאחר קבלת הגט.

לאחר שהקשר עם האדם הנ"ל הסתיים, האישה חזרה לגור עם בעלה הראשון ע"מ ולנסות לשקם את נישואיהם, ניסיון זה לא עלה יפה והם נפרדו.

כיום, אני רוצה להכיר לה מכר שלי, אך מאחר וחזרה לגרוש הראשון במועד כלשהוא אני חושש שאכשיל אותם מאחר וקיים צורך בגט לחומרא.מאחר וחזרה לבעלה . אולם, מאחר ולאישה היה קשר אסור עם אדם מסויים במועד בו הייתה עדיין נשואה, נראה לי שיש מקום לבחון האם מתבטל הצורך בגט לחומרא?שכן לא הייתה קיימת מציאות של נישואין כאשר חזרה לבעלה הראשון מאחר והייתה אסורה עליו.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה שצריכה להיות מופנית לדיין בפועל, בשל העובדה שיש הרבה עניינים המשפיעים על הפסיקה בנושא זה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן