גזל

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 25/02/18 22:16 י באדר התשעח

שאלה

בס"ד

הרב שלום,

ב"ה התחתנתי לפני כחודש, ואני עובדת כגננת במשרד החינוך. מצרפת העתק מתוך חוזר מנכ"ל:

1.25 חופשות והעדרויות מן העבודה

1.25.4 חופשת נישואין (1)

עובד הוראה שמסיבות שונות אינו יכול לקבוע את מועד הנישואין בימי החופש, זכאי

לחופשה של 6 ימי עבודה, מהם 2 בשכר ו - 4 לא בשכר.

לפי כך, הבנתי שמגיעה לי חופשה בת 6 ימי עבודה- לא החשבתי שבת ויום חופשי,זו החופשה שלקחתי (כמובן שאני מודעת שאסור לעבוד ב7 ברכות)

כאשר רציתי לךדווח במערכת הממוחשבת על הגננת שהחליפה אותי המערכת לא נתנה לי, שוחחתי עם הגזבר והוא אמר שעלי לדווח מחמישי-שלישי שישה ימים (כולל שבת) והיום האחרון של ההיעדרות אינו מוצדק ולכן לא אקבל עליו שכר. התקוממתי ואני שאני שומרת תורה ומצוות ואף מבחינה הלכתית היה אסור לי לעבוד. לצערי הרב מאד המערכת לא מכירה בעובדה של זכאות לחופשה בשבע ברכות ונותרת רק חמישה ימים. זה כל כך מקומם, בכל אופן ארבעה ימים לא בשכר, כך שיוצא הפסד של כ1000 ש"ח אם לא יותר משבוע זה. הוא הצטער ואמר שמבין אך לצערו כך המערת מתוכנתת וזה לא הוא שתיכנת או יכול לךתקן ולכן כדי שהדיווח על המחליפה שלי יתקבל עכליי לדווח חמישה ימים רצופים. השבתי שלא כתוב בחוזר מנכל את המילה רצופים וזה לא הוגן. לא אקבל את המשכורת אודות ארבעה ימים . אני ב"ה כל כך משקיעה בעבודה ובגן, הולכת לארגן ולסדר דברים על חשבון זמני האישי. בתחילת השנה המפקחת ביקשה ממני להישאר כל יום רבע שעה נוספת להמתין שגננת הצהרוןם תגיע, ואני לא מקבלת על כך שכר! וזה עצוב מאד ואפילו גם מכעיס שאת המשכורת המגיעה לי כביכול בצדק אינני רשאית לקבל. שאלתי היא האם עליום האחרון, עליו הגזבר אמר לי לדווח כ'היעדרות צלא מוצדקת' אני יכולה לדווח כמחלה וכך לקבל עליו משכורת? אני חוששת מגזל אך מצד שני אני תורמת לגן גם הרבה מזמני האישי.

אשמח לחוות דעתו של הרב בעניין,

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

מזל טוב! יהי רצון שתבנו את ביתכם על אדני האהבה ויראת שמיים.

בכל הקשור לדיני עבודה, יש למעסיק את הסמכות להחליט על מדיניות החופשות בהתאם לחוק המדינה. לכן, לגזבר ישנה סמכות, ואת יכולה להגיש מכתבי בקשות ותלונות על עצם המדיניות הלא מתחשבת.

כ"כ, מציע להתייעץ עם יועץ משפטי מארגון/הסתדרות המורים שאת חברה בו.

פורים שמח!

יוגב כהן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן