האם אנחנו באמת רוצים גאולה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/05/18 23:10 ב בסיון התשעח

שאלה

ערב טוב הרב!

אנחנו מתפללים לביאת המשיח ולבניית בית המקדש.

אבל מה זה אומר?

האם באמת אנחנו רוצים לחזור ולהקריב קורבנות,לקבל צרעת על כל לשון הרע שנגיע וכד'?

האם אנחנו באמת רוצים גאולה...?

תשובה

אהלן גיא!

שאלה יפה וחשובה שאלת, בעיקר נגעת בנקודה המרכזית - אנו מתפללים על כך כל יום, האם אנו באמת מתכוונים?

לכאורה אם אנו מתפללים על כך סימן שאכן, אנו רוצים לפחות לצפות לכך.

ובאמת למה אנו מצפים?

השתמשת בשני מושגים שבהחלט קשורים זה לזה - בניין המקדש - שזהו עניין פיזי,

שקשור בתקופה של גאולה - שזהו עניין יותר רוחני - שוודאי משפיע על מה שקורה בשטח.

ניתן לומר באופן כללי, שאנו צועדים לעולם שכולו אמת, מתפללים לשלב בו האמת תמלא את העולם בכל נושא שהוא, בכל נקודה שהיא.

כמובן שזהו תהליך שלם שהעולם צריך להגיע אליו, אך ודאי שבגאולה שלימה - נקודת האמת בעולם תלך ותתרחב.

אחרי שאמרנו באופן כללי מהי גאולת העולם שאנו מכירים היום(עלמא דשקרא- עולם שיש בו הרבה שקר)

ננסה לראות בעזרת הדוגמאות המצויינות שהעלית איך הדברים מתבטאים בסופו של דבר בחיים.

נראה שחלק משמעותי מהציפייה לגאולה של עם ישראל היא בסופו של דבר גם לגאולת העמים.

מצב גבוה בו עם ישראל יכול להיות אור לגויים, וקיים קשר אמיתי מאוזן וטוב בין כלל העולם.

לצורך העניין בנושא הקרבנות(הדבר במחלוקת אך נלך על פי רוב) - רק חשוב על עמ"י כולו עולה יחד ונפגש זה עם זה בירושלים?

תאר לעצמך נציגים של כל מדינות העולם מתאספים להקרבת קרבנות בחג הסוכות(70 פרים כנגד 70 אומות) כמה אחווה ואחדות בינלאומית, אמיתית. בבית ה'.

על היכולת של האדם להגיע לכפרה שלימה במקום הגבוה ביותר של המפגש בין הקב"ה לאדם.

והאמת שאנו מאמינים שכבר אנו בתחילת הגאולה, ואנו רואים ניצנים של טוב, של אמת שהולכים ומאירים בעולם:

עם ישראל שב לארצו בדיוק לפי דברי הנביאים, הארץ השוממה חזרה לנבוט ולצמוח.

עם ישראל מתחיל להיות אור לגויים במוסר(צבא ישראל) בחכמה(תורה,חקלאות,סייבר,רפואה) ולאט לאט אנו רואים איך הדברים מתחילים להתאחד יחד.

ראה הזכרת גם את נקודת הלשון הרע למשל, בסופו של יום, אם אנו רוצים חיים של אמת יש לכך משמעות: אנו שואפים שכשאני סומך על אדם, או כשיש לי קשר לאדם - לא יהיו ה"קליפות", הרע שיכול להיווצר מהקשר הזה, השקר ביחסים בינינו- לשון הרע, רכילות במקום - תוכחה, לימוד משותף.

כשאנו מדברים על תקופה של גאולה - תפיסת החיים שלנו עולה מדרגה, ואז גם צרעת במקרה של לשון הרע - היא מתנה גדולה, שמזכירה לנו מה חשוב בחיים, מזכירה את ההסתכלות בטוב על האדם! מזכירה שקשר אמיתי בין אנשים - מצמיח, ולא מוריד..

כאמור, האמת הזו קשורה בכל, היא קשורה בהקמת המקדש שמביא בצורה הכי אמיתית וישירה את הקשר בין הקב"ה לעם ישראל ולעולם. היא קשורה בצרעת שמביאה לדרישת אמת. תקופה שהכל הולך ונגאל מהשקר.

שלבי הגאולה פורצים לאט לאט את מחסום השקר עד שלב אחרי שלב עד שכולנו נחיה את האמת הזו, בטבעיות, בשמחה ובעצמה.

וכשהאמת נמצאת בכל מקום - היא נמצאת בכל נושא, בכל דבר, בין ביחסים בין אדם לחבריו, בין ישראל לעמים, בין הקב"ה לבין האדם.

אז האם אנו רוצים גאולה?

נראה שכן, והשאלה שלך רק מעצימה את החשיבות שיש להשקיע בהבנה של התקופה שאנו חיים בה, לראות איך שלב אחרי שלב אנו מתקרבים לגאולה שלימה ,זו שאנחנו אומרים שאנחנו מצפים לה - ומקווים שגם נבין ונרגיש שאנו מצפים לה בכל יום שיבוא.

אז תודה לך על השאלה,

ובעז"ה לגאולה שלימה,

אמן

חנן.

hananb1081@gmail.com