ברכה לפני האוכל

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 26/09/17 10:43 ו בתשרי התשעח

שאלה

אשמח שישאר באנונימי.

לפעמים שוכחת לברך לפני האכילה לצערי ותוך כדי נזכרת האם מותר לברך או כבר לגמור ?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

לכתחילה מברכים לפני האכילה, אך אם שכחת לברך לפני האוכל, את יכולה לברך במקום שנזכרת, כל עוד את ממשיכה לאכול.

אם סיימת לאכול ולא ברכת ברכה ראשונה, בכל אופן את צריכה לברך את הברכה אחרונה, על המאכל שאכלת.

אם כאשר נזכרת שלא בירכת, יש לך אוכל בפה, את לכתחילה צריכה להוציאו מהפה, ולברך בפה נקי.

אך אם זה דבר שאת לא יכולה להוציאו מהפה, תרכזי את האוכל בצד אחד של הפה ותברכי.

לגבי משקים, זה יותר בעיה לברך עם משקים בפה, על כן תוצאי אותם מהפה, לפני הברכה.

ברכה והצלחה