בעיה בראש

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/05/18 21:41 כ באייר התשעח

שאלה

היי..

אני שמיניסטית ואני מרגישה פתאום שהראש שלי לא כמו תמיד. הציונים שלי ירדו ממש בזמן האחרון ואני לא מבינה למה.. אני לומדת כמו שתמיד למדתי. וגם פתאום יש לי שגיאות כתיב משהו שלא היה לי אף פעם.

בתחילת השנה עברתי משבר של מקרה מצער שהיה במשפחה, אבל כבר עבר כמעט שנה.

זה ממש מוזר לי פתאום לקבל ציונים ממש נמוכים במיוחד שזה התקופה של הבגרויות האחרונות..

אני מפחדת שיש לי איזה בעייה בראש שגורמת לזה.

תשובה

שלום שלום לך יקרה,

ליבי איתך קודם כל.

לפני הכל אני רוצה לומר לך שהכל בסדר, אל תדאגי.

לפעמים אנחנו עוברים תקופות קשות בחיים והדברים משפיעים על כל מיני מערכות בגוף ובנפש.

אני רוצה לומר לך בתור הקדמה שיש שתי גישות לרפואה .הגישה המערבית והגישה ששייכת יותר למזרח.

לפי הגישה המערבית, אם הגוף מעלה חום, משתעל, יש שלשול- לדבר הזה קוראים חולי.

ברפואת המזרח דווקא הסממנים האלה מבטאים בריאות! למה?

כי בגוף שלנו יש רעלים מכל מיני סיבות, אוכל לא בריא, לחץ וכו'. אם הגוף מעלה חום או משתעל וכו', זה אומר שהמנגנונים מספיק חזקים בשביל להוציא את הרעל מהגוף. הם מזהים אותו ויודעים להעיף אותו החוצה.

ככה גם בנפש. את עברת תקופה קשה כמו שאמרת ויכול להיות שלא עשית לה עיבוד מספיק מדוייק שנגע בנקודות הכואבות.

והנפש שלך לא מוכנה לתת לך להמשיך הלאה, אז היא מסמנת לך,

מסמנת לך שתעצרי רגע בצד ותראי מה קרה. איך היא עושה את זה?

מדליקה נורות אדומות, שיהיה לך קשה ותשאלי את עצמך מה קורה לי פה.

האם הציונים הנמוכים נובעים מזה שיש לך פחות מוטיבציה להשקיע? שאת פחות מצליחה להתרכז?

או שאיכות הלמידה השתנתה?

אני חושבת, לאור מה שאמרת על מה שהיה לך לפני שנה, שכדאי שתשתפי אחד מבני המשפחה או את היועצת ותנסי אולי ללכת לטיפול שיעשה לך סדר בתוך המקום הנפשי שחווית ואיך את מול זה היום.

אם את לא יודעת למי לפנות , מוזמנת לפנות אלינו שוב ונחשוב יחד איך ולאן את יכולה ללכת לטיפול.

כמובן, מוזמנת להמשיך לשאול ולהתייעץ בשמחה רבה,

במייל שלי או באתר.

מחזקת את ידייך ומאמינה בך,

שיר

shiryozev@gmail.com