בניין בית המקדש

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 03/10/17 06:57 יג בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול.

אנחנו בדור הגאולה ורציתי לדעת מתי בערך יבנה בית המקדש/או יבוא המשיח?

ומה יקרה אם הוא לא יבנה אם זה בכלל יקרה?

תשובה

שלום רב

ב"ה, אנו נמצאים בדור של שיבת ציון השלישית, ובזמן של קיבוץ הגלויות מארבע כנפות הארץ.

לעתיד לבוא, בית המקדש השלישי ישמש העוגן הרוחני של העולם כולו, כפי שאמר הנביא ישעיה שאומות העולם הם אלו שיאמרו "בית יעקב לכו ונלכה באור ה'", ובית ה' ישמש כבית תפילה לכל העמים.

זוהי מציאות של אחרית הימים בהם באנושות תתוודע לצלם האלוקים שנמצא בקרבה! ו"חביב אדם שנברא בצלם".

מתי יבנה? אין אנו יודעים את התאריך המדוייק. ומסתבר לומר כי בנייתו תהיה תלוייה ברמה הרוחנית של העם. אציין כי הרמב"ם כתב כי אחת מהמשימות של מלך המשיח הוא לבנות את בית הבחירה.

בברכת חג שמח

יוגב כהן

הר ברכה