בנושא חבישת כיפה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 08/10/17 20:20 יח בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב שמי אבי בן 28 אני אדם מאמין אבל אני לא שומר מצוות של הדת יש לי סוג של מערכת יחסים משלי עם בורא עולם השאלה שלי בעצם האם אדם כמוני שכן מאמין אבל לא מקיים מצוות יכול להתחיל לחבוש כיפה על בסיס יומיומי השאלה בעצם מגיעה מהמקום שאני מרגיש עם עצמי שאם אתחיל ללכת עם כיפה אז ההתייחסות שלי אליי כאדם וגם אל הסביבה תיהיה טובה

אשמח לתשובתך המון תודה

תשובה

שלום וברכה,

בוודאי שראוי שתלך עם כיפה, גם אם אתה לא תשמור מיד, את כל המצוות.

ובמיוחד שאתה מעיד על עצמך, שזה יעזור לך מבחינה אישית, וחברתית.

אני מציע לך שתזכור תמיד, שכל מצווה שאתה זוכה לשמור, זה דבר טוב וחיובי, ולא משנה אם אתה עדיין לא מצליח לשמור איזו מצווה אחרת.

"מצווה גוררת מצווה".

ברכה והצלחה