ביטול שם יהודי שני

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/10/17 22:39 א בחשון התשעח

שאלה

כבוד הרב

אני לא מתחברת להוספת שם שני יהודי מבחינתי אין צורך בשם שני אני מרוצה מהשם שנתתי לבת שלי ולחצו עליי

להוסיף ורציתי לדעת איך מבטלים את הוספת השם השני כמה שיותר מהר כדי שלא יהיה לה שם שני יהודי

תודה

תשובה

שלום וברכה,

שינוי השם השני, נעשה באותה הדרך כאשר מוסיפים שם. לדוגמא אם קוראים לילדה שרה- לאה, ואת רוצה לשנות את שמה לשרה בלבד, אומרים בשינוי השם, ויקרא שמה של שרה לאה מעכשיו, שרה.

נוהגים לעשות את שינוי השם בבית הכנסת, בזמן עליה לתורה של אבי הילדה, ואומרים את הנוסח של שינוי השם.

ברכה והצלחה