בחירת שם לתינוק

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 02/01/18 20:31 טו בטבת התשעח

שאלה

ערב טוב,

בשבח והודיה נולד לנו בן זכר בע״ה ואשמח להתייחסות לגבי התלבטות בבחירת השם. אנחנו מתלבטים לגבי השם מאור

אשמח לתשובה בהקדם

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אתם יכולים לתת את השם מאור.

שם זה מוזכר בתנ"ך, בהקשר של בריאת המאורות, בזמן בריאת העולם.

פעם אחת מוזכר השם הזה, בספר בראשית - "וַיַּעַשׂ אֱלֹקים אֶת שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים, אֶת הַמָּאוֹר הַגָּדֹל לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם, וְאֶת הַמָּאוֹר הַקָּטֹן לְמֶמְשֶׁלֶת הַלַּיְלָה, וְאֵת הַכּוֹכָבִים"

וכן בספר תהילים "לְךָ יוֹם, אַף-לְךָ לָיְלָה, אַתָּה הֲכִינוֹתָ, מָאוֹר וָשָׁמֶשׁ" .

תכוונו בזמן קביעת השם, שהוא יסמל לכולם את האמונה שלנו, בבריאת העולם ע"י הקב"ה. וכן ששמו יסמל, את אור התורה המאיר את העולם.

שתזכו לגדלו לתורה, ולחופה ומעשים טובים.

רפואה שלימה, לוולד וליולדת.

ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן