בחורה מאורסת שבגדה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/17 23:59 כז בתשרי התשעח

שאלה

שלום, אני התארסתי לפני מספר שבועות ויצא לי להפגש עם בחור במסגרת העבודה ויצא ששכבנו, האם מדובר באיסור של אשת איש ומה דיני?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אישה מאורסה בימינו איננה אשת איש,, אלא שיש כאן בעיה רוחנית כיצד קורים דברים כאלו לפני חתונה ועיקר הטיפול צריך להיות ברמה הרוחנית. כמו כן יש כאן בעיות של נדה שהרי אשה שלא נשואה לא טבלה ויש כאן דין נידה שהוא חמור מאד, כמו כן יש כאן עוד איסורי מפקרת לזנות, אין אלו דינים המשפיעים על החתן והכלה אלא אלו דינים כלליים שיש בהם פעמים אסורי כרת ופעמים איסורי לאו.

על דרך תשובה רצוי לפנות לרב שמכיר אותך ואת יכולתך לעשות תשובה ולפי זה לבנות מערכת של תשובה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מוכן התורה והארץ