בדוי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/02/18 21:21 כט בשבט התשעח

שאלה

היי ושלום לכבוד הרב והרבה תודה להתייחסות,

אני לא בחור דתי האמת.. אבל יש נושא שמטריד אותי מאוד, תראה בזמן האחרון אני משתדל מאוד להתקרב

אבל אני לא מצליח להפסיק לחשוב מחשבות לא טהורות ולחטוא, זה מאוד חשוב לי הברית ולכן זה הכי קשה לי בעולם.

בלי שום קשר אני הרבה מאוד זמן עצוב מאוד והערך העצמי שלי ירוד אני חושב לפעמים שאלוקים ויתר עליי ואני מרגיש שאני יענש מתישהוא

וזה מנפץ לי את הלב לרסיסים כי אני לא אוהב לעשות חטאים אבל איפה שאני מנסה אני נופל..

כמו שאמרתי בהתחלה אני לא דתי אבל אי אפשר להתעלם מהיהדות שבתוכי אני בסופו של דבר יהודי.

עוד דבר שמטריד אותי

בקשר לזוגיות אני ממש לא נראה טוב והיום מראה חיצוני זה הכרטיס ביקור הטוב ביותר שיש לנו להציעה וכנראה שאני יהיה הרבה מאוד זמן לבן ויהיה לי מאוד קשה בכל הקשור לנושא..

אחד החלומות שלי זה להקים בית נאמן בישראל שמלא בשמחה וכל טוב, אבל לאן אני מתקדם מכאן ?

אני השמח אם תעזור לי ליישר קו מחשבה נקי ונכון.

תודה רבה לך מראש !

תשובה

שלום עליך אח יקר.

חלילה לחשוב שאלוקים ויתר עליה. אתה בן יקר ואהוב שלו.

אכן הנושא הזה של ההתמודדות עם יצר המין זה אחד התחומים הקשים ביותר.

אל תצטער על עצם ההתמודדות אלא רק על הנפילות. וגם כלפי הנפילות היחס צריך להיות של צער שמדרבן להתקדם, ולא חלילה של עצבות וייאוש. גם אם אדם נפל 100 פעמים, כל עוד הוא חי, הוא יכול לקום.

עצם הצער שלך על הנפילה והרצון הגדול שלך לצאת מזה, מעידים בצורה ברורה על מי אתה באמת, ואיזה יהלום יקר אתה.

הערך העצמי שלך תלוי ברצון שלך, וככל שהרצון שלך יותר מכוון לטוב, אתה יותר טוב. כמובן, שצריך להתאמץ כל הזמן להוציא את הרצון הזה אל הפועל.

למעשה, צריך קודם כל להקים גדרות שימנעו את האפשרות להיפגש עם התועבות - כלומר, לדאוג לסינון ברמה גבוהה במחשב, לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש על אינטרנט של אחרים, לבטל את האינטרנט מהמכשיר הנייד, או לשים סינון ברמה גבוהה, וכל מה שיכול להפיל.

מנגד, להוסיף קדושה. כלומר להוסיף בתפילות ובאמירת תהלים.

אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד, כדאי לפנות לעזרה -

נסה דרך האתר של 'חברים מקשיבים´ - http://www.makshivim.org.il/. יש שם הרבה חומר בעניין, ואפשר ליצור איתם קשר.

כמו כן, אפשר להיכנס לאתר של עבודה בעיניים (http://mitbagrim.org.il/) יש שם הרבה חומר חשוב.

לגבי בניית הבית.

מה שאתה מתאר על מה שמקובל בחברה, זה נכון במידה מסוימת, אבל זה כמובן מזעזע ונורא. וחלק מהחולי שחלק מהחברה נתונה בו.

כרטיס הביקור הטוב ביותר שלנו אלו המידות שלנו, המוסריות, הרצון, יראת שמים וכיוצא באלו.

לכן אני מציע לא לדאוג, כדאי לעשות השתדלות בנושא, והקב"ה בוודאי יזמן לך מישהי שתראה את הפנימיות הטובה שלך, ותזכו להקים בית נאמן בישראל.

אם בכל זאת תרגיש שאתה תקוע, תמיד אפשר להעזר באנשים חכמים, ואוכל לעזור בהכוונה למי לפנות.

כל טוב