בגידה בעבר

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 20/06/22 22:06 כא בסיון התשפב

שאלה

ב"ה

קראתי מאד התרגשתי מהתשובה שכתב הרב בתש"ע על סיפור של אשה שבגדה והאמונה שהרב נתן לה בתשובתו.

אני בחורה גרושה בעלת תשובה והיה אצלי מקרה אחר, כנראה זה יותר קל מבחינת ההלכה ב"ה אך לצערי לא הגעתי למקום של אותה אשה שמתחרטת על כך מעומק ליבה.

כשאני הייתי בחורה צעירה מאד נהלתי קשר עם איש נשוי שעבד אצלינו. הייתי בחורה מאד קלת דעת (לא גדלתי בבית דתי להיפך בבית ליברלי עם זאת היתה לי אמונה בהשם ) אני הייתי הגורם האשם באותו הקשר וכנראה היתה לי הרבה גאווה בגלל מצבי הכלכלי צעירותי וכו'..

לאחר זמן לא ארוך חזרתי בתשובה ממש באופן ניסי וגם ניתקתי קשר אישי עם אותו האיש כמובן כי זה אסור כי כבר הייתי דתיה.

אך בעצם לא התחרטתי על זה, לצערי יש בי צד אפילו הפוך הרגשתי גאווה שיכולתי לזום קשר כזה ושהיתה לי יכולת לכבוש.. ושאני "מיוחדת"

השם נפרע ממני במשך השנים בהרבה יסורים על כך גם אני התחתנתי והתגרשתי ונפלתי במצבי הכלכלי ועוד.. (ב2 המקרים האלו היתה השגחה גמורה שראיתי שזה מידה כנגד מידה ממש אחת לאחת למצוא חשבון)

השנה שמעתי על חברה טובה שאני אוהבת שסיפרה לי שבעלה בוגד בה, הרגשתי צער עמוק מאד. גם על קושי שלה, וגם הבנתי מזה מה אני עשיתי אז.

והיו לי השנה לראשונה רגש של התחרטות על אותו מעשה וגם בכיתי אך אחכ כלום אני שוב מרגישה לב של אבן "אכלה ...ואמרה לא פעלתי אוון". הלוואי שהייתי יכולה להתחרט ככה כמו אותה האשה שכתבה תשובה לרב אבל איך???

כמובן שאני לא עושה דברים כאלו אני ממש דתיה ב"ה וממש מהדרת בצניעות לפחות מבחינת לבוש דיבור אורח חיים אינטרנט מסונן הכל... אבל בפנים בלב.. לפחות בענין הזה מתהפכת לי ההשקפה בין רע לטוב...

תשובה

אכן, עשית מעשה מכוער מאוד. אולם עזבת את החטא ואת דרך החטא כבר לפני שנים. ולכן כעת עליך לעשות תשובה. היינו, תצטערי על החטא עד כמה שידך מגיעה, אמרי וידוי בו תפרטי את החטא ותבקשי סליחה עליו, ותקבלי על עצמך שלא לשוב לזה החטא לעולם.

כתבתי שתצטערי עד כמה שידך מגיעה. צער הדעת יש לך. את מבינה שנפלת שצר לך על כך. אולם את חשה שבלב בפנים, אין כאב ואין צער.

ואת, אם תצליחי לחוש את צער הלב, אשרייך,

אך גם אם לא. עשית את התשובה שבידך לעשות. כעת

השלב הבא הוא להפסיק להתעסק בחטא הזה, לא לחשוב עליו, לא להתייסר בו, לא לחזור אליו בדעתיך.

אם מחשבותיך מעיפות אותך אל החטא הזה - זרקי עצמך למחשבות אחרות.

שהרי החזרה וההתייסרות במה שהיה היא דרכו של יצר הרע של האדם, שמנסה להשאיר את החטא בתוכנו.

אדם יכול לחטא במעשה, אך גם במחשבה. ואם האדם הצליח לנצח את המעשה, יצר הרע מנסה להשאיר אותו לעסוק במחשבה על אותו החטא, ובכך הוא מטביע אותו בנפש האדם.

אל תתעסקי במחשבה על כך.

במקום זה, הוסיפי טוב. אם עולה בך מחשבת החטא מיד תאמרי לעצמך "זה סימן לתכנן טוב נוסף שאני יכולה לעשות לבני משפחתי, או לעולם שסובב אותי"

עשי טוב.

או כמו שכותבים בשם הבעש"ט,

סור מרע - עזוב את הרע, אל תעסוק בו

ועשה טוב

ואז כשתעשי טוב, תגלי לאט לאט איך הרע הולך ונעלם מעולמך.