אמונה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 24/07/22 15:15 כה בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה שממש מציקה לי כבר המון המון זמן.

לכל דבר בתורה יש סיבה, האמונה בה' היא מבוססת ומנומקת, יש מיליון ואחת הוכחות והסברים שעם ישראל הוא עם ה', שאנו עם סגולה וכו...

כיצד ייתכן אם כך שרב העולם יבחר להאמין ברע? הנצרות והאיסלאם הרבה יותר גדולות מהיהדות... איך ייתכן שכולם יחיו בשקר? למה שאנשים לא ירצו להתקרב לטוב הגמור, לאמת. למה שאנשים בעלי שכל יבחרו בשקר?????

אני בטוחה שיש תשובה אני רק לא מצליחה לסדר את זה בראש

תשובה

העולם כשמו כן הוא, מעלים את האמת האלוקית. ובעולם שבו ההשגחה האלוקית בהעלם, וכל אדם יכול לתלות את מעשי ה' במקריות, או בסיבות אחרות. בעולם שכזה, רבים מהאנשים בעולם לא מאמינים. אומנם היום נדמה לי שרוב אוכלוסיית העולם מאמינה בה', ומאמינה בהתגלות ה' ובהשגחת ה', אומנם המוסלמים והנוצרים שגדלו אל תוך חברה אחרת, מאמינים גם ב"נביאים" אחרים או ב"התגלויות אלוהיות" של הבל, אבל לאט לאט העולם הולך ומתקרב לאמונה בה'.

ואי"ה נזכה במהרה לבו יום ה' שבו כולם יכירו באמת האלוקית.